НАБУ отримало доступ до телефонів фігурантів справи передачі 100 гектарів землі

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують розслідувати справу про незаконну передачі понад 100 гектарів землі під Києвом.

У рамках розслідування кримінального провадження про незаконну передачу земельних ділянок площею близько 100 гектарів державного підприємства «Дослідне господарство «Чабани» детективи НАБУ отримали доступ до телефонів низки фігурантів.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що проекти 144 земельних ділянок погоджував начальник управління Держземагентства в Києво-Святошинському районі Київської області, а також начальник відділу архітектури та будівництва Києво-Святошинської районної державної адміністрації. В Бюро встановили номери мобільних телефонів, якими вони користувалися в той період.

Також у Бюро з'ясували, що до підготовки й виконання зазначених проектів причетні пов'язані з ТОВ «Інститут землеустрою «Право на землю» особи. Їхні номери також ідентифіковані.

Крім того, в НАБУ дізналися номери телефонів і власників земельних ділянок, яким вони були передані. Детектив просив суд надати доступ до інформації за вказаними мобільними номерами.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування передачі з держвласності близько 100 гектарів землі.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі земельних схем депутата Київради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: