Суд наклав арешт на 11 гектарів землі в Гатному на прохання НАБУ

Читать на русском
Столичний суд заарештував більш ніж 11 гектарів землі в Київській області в межах справи про незаконну роздачу землі.

Суд наклав арешт на 11,45 га земельних ділянок, розташованих на території Гатненского сільської ради Києво-Святошинського району Київської області в межах справи НАБУ про незаконну роздачу землі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження про можливе зловживання службовим становищем посадових осіб головного управління Держгеокадастру в Київській області та Національної академії аграрних наук України. В результаті зазначених дій у період 2012-2016 років із державної власності вибули земельні ділянки загальною площею близько 100 га.

Один із таких епізодів датований 2013 роком, коли президія НААН надала згоду на припинення права користування земельною ділянкою площею 15,12 га та передачу зазначеної ділянки до земель запасу Києво-Святошинського району Київської області. При цьому в постанові конкретно вказана мета отримання – надання земельних ділянок під індивідуальне садівництво працівникам держпідприємства, апарату президії НААН, Служби безпеки України, що суперечить принципу права кожного громадянина України отримати у власність земельну ділянку відповідно до норм безоплатної передачі.

Того ж року директором «Чабанів» надіслана до главку Держземагентства в Київській області заява про добровільну відмову від вищевказаної земельної ділянки. У 2014 році наказами Держземагентства за рахунок вилучених 15,12 га землі сформовані 144 земельних ділянки. У 2014 році шістьма невідомими зареєстровано право власності на деякі ділянки й видані довіреності на ім'я ще однієї особи на здійснення представництва з питань відчуження зазначених земельних ділянок.

Під час розслідування детективами був ініційований арешт 11,45 га землі, які, ймовірно, були незаконно виведені з держвласності. 21 вересня власник однієї із земельних ділянок, що належать до цих 11,45 га, просив суд зняти арешт. Однак суддя відмовив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує передачу з держвласності близько 100 гектарів землі. Згодом детективи отримали доступ до телефонів фігурантів цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: