СБУ попередила теракт у харківському метрополітені

Читать на русском
Як повідомляється, спецслужби РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю 600 грамів тротилу, який приводився в дію телефонним дзвінком.

Співробітники Служби безпеки України затримали жителя Харкова після того, як людина встановила на станції метро «Індустріальна» вибуховий пристрій під час масового скупчення людей.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю 21 березня, пише «Слово і Діло».

«Чоловіка завербували спецслужби РФ для організації і здійснення теракту на одній зі станцій метро. За задумом кураторів вибух мав привести до численних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, спецслужби РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю 600 грамів тротилу, який приводився в дію телефонним дзвінком.

Як повідомляється, спецслужби РФ передали виконавцеві вибуховий пристрій потужністю 600 грамів тротилу, який приводився в дію телефонним дзвінком. Вони також надали інструкції з проведення підготовчих заходів щодо здійснення теракту і виплатили 15 тис. доларів США за виконання злочину.

Відзначено, що вже в Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для посилення його вражаючої дії та збільшення кількості постраждалих.

Відкрито кримінальне провадження за статтями «замах на злочин» (ч.2 ст.15 ККУ) та «терористичний акт» (ст.258 ККУ). Злочинцеві загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Раніше СБУ викрила кримчанина, завербованого російськими спецслужбами.

Також нагадаємо, СБУ викрила групу хакерів на підготовці втручання в системи органів влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: