СБУ викрила кримчанина, завербованого російськими спецслужбами

Читать на русском
Співробітники контррозвідки СБУ викрили уродженця Криму, якого російські спецслужби завербували із метою отримання даних щодо дислокації Збройних сил України в Херсонській області.

Співробітники контррозвідки СБУ викрили уродженця Криму, якого російські спецслужби завербували із метою отримання даних щодо дислокації Збройних сил України в Херсонській області.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-центр СБУ в понеділок, 18 березня.

Втручання РФ у вибори: до чого вдасться КремльМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія намагається вплинути на вибори 2019 року, здійснюючи кібератаки на міністерські комп'ютерні мережі та ЦВК.

Встановлено, що співробітники Управління ФСБ у АРК та міста Севастополь завербували уродженця Криму, якому було присвоєно псевдонім «Ніч». Його завданнями були збір і передача актуальних відомостей про місця дислокації військової техніки ЗСУ на території Херсонської області, членів ДУК «Правий сектор», лідерів кримськотатарських громадських об'єднань «Аскер» та батальйону ім. Челебіджихана.

Співробітники СБУ задокументували, що залучення українця до конфіденційного співробітництва на шкоду державній безпеці України відбувалося під час його виїзду на тимчасово анексовану територію АРК. Для цього представники російської спецслужби штучно створили компрометуючу ситуацію. Крім того, із застосуванням фізичного та психологічного тиску, погроз на адресу членів сім'ї громадянина співробітники ФСБ РФ змусили його дати неправдиві свідчення про нібито підготовку активістами українських суспільно-політичних організацій терористичних актів у Криму.

Кримінальне провадження було відкрито за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ викрила групу хакерів на підготовці втручання у системи органів влади.

Також нагадаємо, СБУ викрила керовану спецслужбами РФ групу на поширенні фейків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: