Поліція з'ясувала, чи законне прослуховування СБУ біля офісу Зеленського

Читать на русском
У поліції підтвердили заяву спецслужби про виявлений прослуховувальний пристрій біля офіса Зеленського.

Виявлений біля дотичної місцевості присутності виборної особи в центрі Києва прослухувальник СБУ не пов'язаний зі стеженням за кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

Про це говориться на сайті Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та ЗеленськогоСтавки на того, хто переможе в президентських перегонах, в Україні роблять уже давно. Ми подивились, як змінювалися коефіцієнти Зеленського, Порошенка та Тимошенко протягом місяця.

«У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що оперативно-розшукові заходи проводилися співробітниками СБУ відповідно до рішень Київського апеляційного суду і не пов'язані ні з одним з кандидатів у президенти України, ні з їхнім оточенням», - йдеться в повідомленні.

Так, працівники Головного слідчого управління Нацполіції України здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні, за фактом виявлення на даху одного з будинків на вулиці Білоруській у Києві коробки із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації. Це могло свідчити про здогадуване зловживання обладнанням поза законом, що тим самим мало ознаки вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.359 Кримінального кодексу України (Незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

«У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники СБУ, дійсно, здійснюють оперативно-технічні заходи за вказаною адресою, проте вони ніяк не пов'язані ні з одним з кандидатів у президенти України чи їхнім оточенням. Тому зазначені дії відбуваються законно, на підставі ухвали суду щодо особи, яка не має жодного стосунку до виборчої кампанії», - пояснили в поліції.

Як відомо, «прослушку» на даху будівлі біля офіса Зеленського виявив його охоронець. Розмовоприймач вилучила поліція. СБУ, своєю чергою, звинуватила МВС у зриві спецоперації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: