СБУ викрила групу, керовану спецслужбами РФ, на поширенні фейків

Читать на русском
В СБУ розповіли про викриття групи, керованої російськими спецслужбами, яка поширювала фейкову інформацію в соціальних мережах.

В СБУ розповіли про викриття групи, керованої російськими спецслужбами, яка поширювала фейкову інформацію в соціальних мережах для дискредитації вищого військового керівництва України.

Про це на брифінгу щодо викриття агентурної мережі ГУ Генштабу Збройних сил РФ повідомив керівник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко, передає «Слово і Діло».

Агресія РФ проти України: чи є шанси домогтися покарання в судахНа сьогодні Україна подала проти Росії п’ять судових позовів до міжнародних судів. Перша справа, яка стосується анексії Криму, розглядатиметься 27 лютого.

За словами Левченка, діяльність групи була задокументована українською спецслужбою в місті Луганськ.

«Ми зафіксували зростання активності цієї групи напередодні виборів. Військовою контррозвідкою ідентифіковано куратора цієї групи - підполковника Сазонова Олександра. Він раніше обіймав посаду у військовій розвідці РФ», - заявив Левченко.

Повідомляється, було встановлено, що до складу підрозділу «Сапфіра» входить 15 членів.

«Очолює підрозділ, за нашими даними, громадянка України, яка проживає в місті Луганську. Для координації роботи групи представники військової розвідки РФ використовували завербованого громадянина України, який проживав в місті Луганську. Для дискредитації вищого військового керівництва учасники групи в соцмережах поширювали фейкові матеріали», - розповів він.

Раніше в СБУ прокоментували «прослуховування» Зеленського.

Також нагадаємо, СБУ викрила в Києві антиукраїнського пропагандиста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: