Суд відмовив СБУ в доступі до документів у справі Насірова

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив слідчому спецслужби в доступі до документів Солом'янського суду Києва у справі запису НАБУ розмов екс-голови ДФС з адвокатами.
Роман Насіров

Суд відмовив Службі безпеки України в наданні доступу до документів Солом'янського районного суду міста Києва у справі колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Наталія Пономаренко за результатам розгляду клопотання спецслужби, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, СБУ розслідує можливе втручання Національного антикорупційного бюро в діяльність адвокатів Насірова, коли детективи записували на відео процес ознайомлення захисників екс-голови ДФС з матеріалами справи.

В зв'язку з цим, слідчий СБУ просив суд надати доступ до документів столичного суду, а саме до матеріалів судової справи Насірова, в тому числі розгляду клопотання НАБУ про обмеження захисту екс-голови ДФС строків ознайомлення з матеріалами слідства детективів. Він також додав, що до цього клопотання НАБУ було долучено два оптичні диски із матеріалами відеозапису з камери спостереження з приміщення службового кабінету НАБУ під час проведення ознайомлення із матеріалами справи Насірова з адвокатами.

За словами слідчого СБУ, НАБУ не повідомляло ані Насірова, ані його адвокатів про відеофіксацію процесу ознайомлення захисту з матеріалами слідства детективів. Проте вивчивши клопотання, суддя Пономаренко відмовила в його задоволенні. Вона встановила, що СБУ і так має вказані документи, оскільки до клопотання долучений опис матеріалів клопотання. Крім того, як вказала суддя, клопотання не містить відомостей про призначення відповідних експертиз та необхідності їх призначення, що робить необґрунтованим необхідність вилучення саме оригіналів зазначених у клопотанні документів.

Нагадаємо, поліція почала розслідувати можливу запис НАБУ розмови адвокатів Насірова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: