Порошенко розповів, скільки терактів викрила СБУ за останні п'ять років

Читать на русском
СБУ може пишатися своїми досягненнями за 5 військових років, а український народ має знати про ці досягнення: попереджено майже 300 терористичних актів, що мали на меті посіяти паніку і зневіру в суспільстві.

Служба безпеки України за останні 5 років запобігла близько 300 терористичним актам.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час свого виступу з нагоди 27-річчя створення СБУ в п'ятницю, 22 березня, пише «Слово і Діло».

«СБУ може пишатися своїми досягненнями за 5 військових років, а український народ має знати про ці досягнення: попереджено майже 300 терористичних актів, що мали на меті посіяти паніку і зневіру в суспільстві. Викрито та засуджено, в тому числі і за державну зраду, за шпигунство 341 осіб. Вилучено із незаконного обігу понад 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тонн вибухівки. Виявлено та припинено хвилі кібератак спецслужб РФ на державні інформаційні ресурси та системи об'єктів критичної інфраструктури», - розповів Порошенко.

Крім того, за словами президента, на рахунку у служби тільки за 2018 рік припинення діяльності декількох агентурних мереж, створених російської військовою розвідкою. Також співробітники СБУ виявили понад 150 членів терористичних організацій «ДНР/ЛНР», і більше третини із них були затримані.

Нагадаємо, 22 березня СБУ запобігла теракту в харківському метрополітені.

Також відзначимо, експерти «Слова і Діла» назвали головні загрози та гарячі точки світу, а також розповіли, за чим варто стежити в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: