Зрив засідання Кабміну: як Ляшко зламав передвиборчі плани влади

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Спроби Володимира Гройсмана провести таємне голосування Кабміну за продовження контракту з головою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим змусили лідера Радикальної партії «включити бульдога».

Таку думку в своєму блозі висловив політолог Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло».

Експерт підкреслив, що перешкодивши прем'єрській авантюрі, Ляшко продемонстрував, що він більш дієвий політик, ніж Тимошенко, Гриценко, Бойко та всі інші кандидати.

«Чи можна уявити Гриценка в жорстких дебатах із владою? Сила Ляшка у відсутності авторитетів. Поки суперники загрузли в політтехнології, лідер Радикальної партії вийшов на прямий діалог зі своїм виборцем навіть не з трибуни Ради, а із зали засідань Кабміну», – зазначив Цибулько.

За його словами, повторити таке не в змозі жоден політик.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ЛяшкоОлег Ляшко регулярно обіцяє блокувати парламентську трибуну, змінює свою позицію щодо законопроектів і дає популістські обіцянки.

З цього «прориву до Кабміну» починається фінішна пряма президентських виборів, додав він.

«Ляшко змусить багатьох зламати свої фінішні плани. Якщо Тимошенко цього дня буде ганьбитися перед IT-спеціалістами, плутаючись у термінології, Бойко – жувати жуйку про соціалку та шкоду української мови для українців, то Ляшко вчинив акт у дусі свого виборця», – уточнив політолог.

Цибулько нагадав, що незважаючи на публічну заяву Володимира Гройсмана про проведення конкурсу на посаду голови «Нафтогазу», зроблену два тижні тому, уряд сьогодні, 20 березня, на засіданні під керівництвом прем'єр-міністра потайки проголосував за рішення про продовження трудового договору з чинним керівником «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

Олег Ляшко в оточенні своїх однопартійців, увірвавшись на засідання Кабміну, заблокував його роботу. Політик вимагав припинити таємне голосування й скасувати ухвалене рішення про продовження трудового контракту з Коболєвим. Ляшко також наполіг скасувати ухвалене минулого року рішення уряду про підвищення цін на газ для населення й повернути до держбюджету незаконно отриману Коболєвим премію в розмірі 1 млрд 395 млн грн.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про витівку Ляшка.

Більше про обіцянки лідера «радикалів» можна дізнатися за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: