Суд Англії ухвалив нове рішення щодо замороження активів «Газпрому»

Читать на русском
Високий суд Англії та Уельсу 15 березня виніс нове рішення в розгляді між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України» щодо транзиту газу.

Високий суд Англії та Уельсу 15 березня ухвалив нове рішення в розгляді між «Газпромом» і НАК «Нафтогаз України» щодо транзиту газу.

Як передає прес-служба «Нафтогазу», суд постановив, що примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу може бути проведено після рішення Апеляційного суду округу Свеа в Швеції за умови виконання «Газпромом» певних дій, пише «Слово і Діло».

Транзитний контракт із «Газпромом»: коли можуть домовитисяУ Брюсселі відбулися тристоронні переговори за участю України, Європейської комісії та Росії по транзиту газу, але сторони не досягли домовленостей.

Суд додав «Газпрому» додаткові зобов'язання щодо неприховування і невиведення активів з юрисдикцією Англії та Нідерландів. «Газпром» зобов'язаний протягом 28 днів з моменту задоволення клопотання надати грошове забезпечення на рахунок суду або ескроу-рахунок одного із лондонських банків у якості гарантії виконання вимог суду.

У «Нафтогазі» додали, що це не скасовує обов'язки «Газпрому» щодо неприховування активів і невиведення їх із території Англії. Якщо ж «Газпром» ухилятиметься від виконання рішення Англійського комерційного суду, до нього будуть застосовані санкції у вигляді штрафів або притягнення до кримінальної відповідальності директорів або інших посадових осіб російської компанії.

«Нафтогаз» зможе продовжити виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Англії та Уельсу. У той же час в «Газпромі» сприйняли рішення як перемогу: в російській компанії заявили, що суд таким чином призупинив провадження у справі про арешт активів. Про це повідомляється на сторінці «Газпрому» в Twitter.

«Газпром» продовжить захищати свої права», - додали в компанії.

Раніше Україна продала арештоване майно «Газпрому».

Також нагадаємо, в «Газпромі» заявили про нормалізацію транзиту газу через Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: