«Нафтогаз» підтвердив скасування арешту акцій «Газпрому» в Nord Stream

Читать на русском
Комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко зазначив, що активи російської компанії не були знайдені в Швейцарії.

Суд швейцарського кантону Цуг своїм рішенням про забезпечувальні заходи на акції російської компанії «Газпром» підтвердив дійсність рішення арбітражу та можливість примусового виконання цього рішення у Швейцарії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення НАК «Нафтогаз України».

В НАК повідомили, що зареєстровані в Швейцарії компанії Nord StreamAG і Nord Stream2AG «запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про призупинення акцій, що належать «Газпрому», оскільки акції випущені в документальній формі, і у них таких акцій немає».

Нагадаємо, суд швейцарського кантону Цуг скасував рішення про забезпечувальні заходи на акції російської компанії «Газпром» в «Північному потоці».

Раніше Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які належать ПАТ «Газпром».

Повідомлялося, що активи залишаться під арештом, поки буде розглядатися апеляція НАК «Нафтогаз України» на рішення про зняття арешту з цих акцій, яке раніше ухвалив місцевий орган по стягненню боргів.

При цьому тоді «Газпром» спростував заяву про відновлення арешту активів. Зокрема, в компанії заявили, що суд швейцарського кантону Цуг в кінці червня припинив виключення акцій «Північного потоку» і «Північного потоку-2» зі списку активів, на які накладається арешт у спорі російського «Газпрому» з «Нафтогазом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: