У Держдепі США пообіцяли посилення санкції проти Росії

Читать на русском
У міру частішання зловмисних дій з боку Росії будуть посилюватися і санкції Сполучених Штатів проти Кремля.

У міру частішання зловмисних дій з боку Росії будуть посилюватися і санкції Сполучених Штатів проти Кремля.

Про це заявив заступник помічника державного секретаря США Девід Пейман у інтерв’ю «Голосу Америки», передає «Слово і Діло».

Ще три країни підтримали нові санкції ЄС проти РосіїЯк зазначається, 15 березня Рада ЄС оприлюднила рішення про включення до списку санкцій ще вісьмох росіян через атаки на українські кораблі в Керченській протоці.

Пейман вважає, що висока ціна, яку Росії вже довелося заплатила завдяки санкціям, внесла суперечки між російськими олігархами, наближеними до Кремля і самим Кремлем.

«Висока ціна, яку ми змусили заплатити Росію і російських олігархів, наближених до Кремля, внесла суперечки до їхніх внутрішніх відносин і відносин із владою, з самим Кремлем. Ми запроваджуємо санкції не лише з метою підвищити втрати, яких зазнає Росії, але і для того, щоб домогтися зміни поведінки», - зазначив Пейман.

Він додав, що з цього питання ще в 2014-му році у США «встановилася міцна трансатлантична єдність» з європейськими партнерами.

«Ми будемо тісно співпрацювати з нашими європейськими партнерами для забезпечення експоненціального ефекту шкоди від санкцій, а також, щоб на Росію було достатнього тиску і вона відчувала всю силу наслідків своєї зловмисної поведінки», - завив заступник помічника держсекретаря.

Водночас, з його слів, у США та РФ є ділянки співробітництва, де вони продовжують вести діалог, узгоджують спільні інтереси і працюють разом, однак «з таких питань, як Крим, Україна, втручання в наші вибори ми повинні спочатку побачити позитивні зміни з боку Кремля», перш ніж розглядати будь-які зміни в політиці санкцій.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер очікує, що санкції проти Росії за агресію проти України будуть періодично посилюватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: