Держдеп профінансує боротьбу з впливом Росії в світі

Читать на русском
Гроші витратять на зниження залежності партнерів Америки від російського озброєння, на зміцнення колективної безпеки і вирішення макроекономічних проблем.

Президент США Дональд Трамп запропонував виділити $500 млн на допомогу союзникам у протистоянні «зловмисному впливу" Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в проекті Бюджету на 2020 рік, опублікованому на сайті Білого дому в понеділок, 11 березня.

«Протидія російському зловмисному впливу. Бюджет передбачає понад $500 млн допомоги Європі, Євразії та Центральній Азії», - йдеться в документі.

Зокрема, кошти пропонується направити на зниження залежності партнерів США від російського озброєння, а також на заходи для зміцнення колективної безпеки.

Також кошти пропонується направити для вирішення проблем макроекономічного характеру, які, на думку Білого дому, Кремль намагається використовувати у своїх цілях. Йдеться про залежність певних країн від поставок енергоносіїв і про питання, пов'язані з торгівлею.

«Бюджет сприяє зміцненню боєготовності, маючи за пріоритет стратегічне суперництво з Китаєм і Росією», - зазначив Трамп у проекті Бюджету.

Загальний обсяг видатків у Бюджеті США - $4,74 трлн. Доходи Бюджету вказані на рівні $3,64 трлн. Таким чином, очікуваний дефіцит складе $1,1 трлн.

Нагадаємо, сенат США схвалив проект Бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачається виділення $250 млн допомоги Україні на забезпечення безпеки.

Як відомо, поточного року оборонний бюджет США становить рекордні $716 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: