Зведення ООС: нові обстріли, троє українських військових поранені

Читать на русском
Противник обстрілював наших захисників із протитанкового ракетного комплексу, а також із озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Минулої доби бойовики 11 разів обстріляли позиції ОС, 10 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 3 українських військових отримали поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Кривенко пообіцяв деокупацію ДонбасуСказано 5 лютого 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Окупанти 10 разів застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм з витратою 74 міни.

«Крім того, противник обстрілював наших захисників із протитанкового ракетного комплексу, витративши п'ять керованих ракет, а також із озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї», - заявили у штабі.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Лебединське; зі снайперської зброї - у районі міста Мар'їнка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

  • двічі - з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також гранатометів - у районі населеного пункту Новолуганське;

  • двічі - з мінометів калібрів 120 та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - біля села Старий Айдар;

  • з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів - у районі села Катеринівка.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 березняСитуація на сході країни на 20 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Із мінометів 120-го калібру та озброєння бойової машини піхоти БМП-1 - у районі населеного пункту Троїцьке; з мінометів 82-го калібру - поблизу населених пунктів Піщане та Станиця Луганська; з протитанкового ракетного комплексу - у районі населеного пункту Хутір Вільний.

За даними розвідки, 20 березня вогнем у відповідь двох бойовиків було ліквідовано та п'ятьох поранено. Також знищено склад з боєприпасами та один військовий автомобіль окупантів.

«Від початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, у Лисичанську правоохоронці виявили схованку з боєприпасами.

Також, на полігонах поблизу Мирного й Круглика на окупованій території Луганської області на початку березня зафіксували 44 танки та іншу техніку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: