На Донбасі зафіксували новий російський комплекс «Тирада-2»

Читать на русском
У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повідомляють, що на окупованій частині Донбасу були помічені російські новітні системи радіоелектронної боротьби, зокрема Тірада-2.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повідомляють, що 16 березня на окупованій частині Донбасу були помічені російські новітні системи радіоелектронної боротьби, зокрема «Тірада-2».

Як пише «Слово і діло», про це йдеться у звіті місії від 19 березня.

Динаміка обстрілів ООС: 255 порушень режиму припинення вогню в лютомуПротягом місяця в зоні ООС загинуло 7 українських військових та 33 отримали поранення в результаті масованих обстрілів.

Зазначається, що безпілотник СММ малого радіусу дії виявив автоматизовану станцію постановки перешкод (Р-330Ж «Житель»), встановлену на автомобіль «КамАЗ-4310» і комплекс радіоелектронної боротьби («Тірада-2») біля н. п. Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська).

Також повідомляється, що безпілотник ОБСЄ середнього радіусу дії зафіксував продовження траншеї довжиною 8 м (не було на зображеннях від 29 листопада 2018 року) і автоматичний гранатомет (АГС-17/30 «Полум'я», 30 мм) на вогневій позиції, а також приблизно 5 ящиків для боєприпасів біля н. п. Василівка (20 км на північ від Донецька).

У звіті також йдеться про нові встановлені протитанкові міни.

Раніше ЗСУ показали польоти авіації над Азовським морем.

Також повідомлялося, що біля берегів Одеси відбулися навчання України і Туреччини. Навчання за участю трьох кораблів проходили «на тлі щорічних морських навчань флоту Туреччини« Блакитна батьківщина ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: