День на Донбасі: сім обстрілів бойовиків, троє поранених

Читать на русском
За день 20 березня бойовики сім разів обстрілювали позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті цього поранення отримали троє українських військових.

За день 20 березня бойовики сім разів обстрілювали позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті цього поранення отримали троє українських військових.

Про це йдеться в повідомленні штабу ООС, розміщеному в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 березняСитуація на сході країни на 20 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«З початку поточної доби противник сім разів обстріляв позиції наших військ, п'ять разів застосувавши озброєння, яке заборонене мінськими домовленостями, і витративши при цьому 39 мін калібрів 120 і 82 мм... Внаслідок обстрілу троє наших захисників отримали поранення», - наголошується в ньому .

При цьому уточнюється, що в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: із автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Лебединське, а зі снайперської зброї - в районі міста Мар'їнка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: противник бив двічі - із мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також гранатометів - в районі населеного пункту Новолуганське; з мінометів 82-го калібру - поблизу населених пунктів Піщане і Старий Айдар; з мінометів 120-го калібру і озброєння бойової машини піхоти БМП-1 - в районі населеного пункту Троїцьке.

«Підрозділи, які обстрілював противник, дали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових», - резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, на Донбасі зафіксували новий російський комплекс «Тирада-2».

Також повідомлялося, сили ООС збили саморобний ударний безпілотник на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: