У Луганській області ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків

Читать на русском
Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати встановлені Мінськими домовленостями вимоги щодо відведення важкого озброєння.

Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати встановлені Мінськими домовленостями вимоги щодо відведення важкого озброєння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-центру Операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 16 лютогоСитуація на сході країни на 16 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як зазначається, за даними звіту СММ ОБСЄ від 15 лютого 2019 року, моніторинг відведення озброєння свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Так, 13 лютого за межами виділених місць зберігання озброєння неподалік від Тернового (на південний схід від Луганська) БПЛА спостерігачів зафіксував 33 танка (двадцять чотири Т-72 і дев'ять Т-64).

«Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні підступні дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації в черговий раз демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту», - йдеться в повідомленні.

Раніше на Донбасі ОБСЄ зафіксувала гаубиці і «Гради» сепаратистів.

Також нагадаємо, бойовики не пустили спостерігачів ОБСЄ в Новоазовськ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: