Як депутати-кандидати в президенти голосували за покращення інвестиційного клімату в Україні

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти щодо покращення інвестиційного клімату в Україні.

За час роботи парламенту восьмого скликання депутати ухвалили 39 законопроектів, спрямованих на залучення інвестицій та покращення умов для вкладання коштів в українську економіку. Зокрема, Рада ухвалила зміни до закону про господарські товариства в частині зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю.

Також депутати проголосували за зміни до податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення. Документ законодавчо закріпив необхідність визначення переліку товарів, які мають біржове котирування Кабінетом міністрів України, уточнив поняття Сapital transactions – операції з капіталом при віднесенні господарських операцій до контрольованих – та усунув нечітко визначені терміни.

Серед важливих для інвестування в Україні законопроектів також були ухвалені законодавчі ініціативи щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку мережі індустріальних парків в Україні; щодо посилення прозорості видобувних галузей; зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери.

Усі законопроекти не підтримав жоден із нардепів-кандидатів у президенти. Олег Ляшко та Юрій Тимошенко голосували за 83% інвестиційних законопроектів. Зазначимо, що Ляшко попрацював над підготовкою 10 законодавчих ініціатив на цю тему.

Понад половину голосувань підтримали Віктор Кривенко (77%), Юрій Дерев’янко (60%) та Ольга Богомолець (52%). Кривенко долучився до написання 13 законопроектів, а Дерев’янко – 3.

Найбільше прогулів під час голосувань інвестиційних законопроектів на рахунку Юлії Тимошенко (69%). Вона не голосувала за 9% документів, була проти 6%, підтримала 14% та утрималася в 2% голосувань. Лідерка «Батьківщини» долучилася до підготовки 2 законопроектів на цю тему.

Серед тих, хто найчастіше не голосував, – Юрій Бойко (60%), Віктор Бондар (74%) та Олександр Вілкул (66%), хоча всі вони підготували по одному законопроекту.

До підготовки законопроектів щодо покращення інвестиційного клімату в Україні також долучилися Сергій Каплін (1 законопроект), Сергій Тарута (1) та Олександр Шевченко (1).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» подивилось, як нардепи-кандидати в президенти голосували за розвиток інформаційної політики.

Також ми писали, як вони голосували за законопроекти щодо підтримки євроатлантичного курсу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: