Дві країни ЄС ухвалили рішення блокувати відтермінування Brexit

Читать на русском
Франція і Італія готові блокувати продовження термінів виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) на саміті спільноти 21-22 березня.

Франція і Італія готові блокувати продовження термінів виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) на саміті спільноти 21-22 березня, якщо не отримають гарантій організованого виходу в разі відтермінування.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 20 березня, заявило ТАСС дипломатичне джерело.

Рада ЄС затвердила екстрені заходи на випадок Brexit без угодиРада країн Європейського союзу затвердила екстрені заходи на випадок виходу Британії з ЄС (Brexit) без угоди за так званим жорстким сценарієм.
  «Франція та Італія готові заблокувати на саміті ЄС продовження термінів Brexit, якщо не отримають гарантій, що це рішення дозволить забезпечити підписання Лондоном угоди з ЄС і упорядкований вихід», - зазначив він.

19 березня Рада країн ЄС узгодила низку заходів на випадок відділення Великобританії від Євросоюзу без ратифікованої угоди про умови цього процесу. Мета цих документів полягає в обмеженні збитків, яка може бути заподіяна безладним Brexit в певних секторах економіки.

12 березня під час голосування в палаті громад британські депутати вдруге відкинули умови угоди з Брюсселем щодо Brexit. Наступного дня парламентарі відмовилися підтримати сценарій виходу Великобританії з Європейського союзу без попередніх домовленостей. Це може призвести до запровадження між ЄС і Сполученим королівством митних бар'єрів.

Референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу пройшов в червні 2016 року, більшість підданих королівства підтримали його. 25 листопада 2018 року Європейська рада схвалила угоду щодо Brexit і постановила забезпечити набрання чинності договору 30 березня 2019 року. Однак перш документ повинен отримати схвалення британських законодавців, чого поки не відбулося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: