Трамп розповів про поради Мей щодо Brexit

Читать на русском
Глава США заявив, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей не прислухалася до його порад з ведення переговорів про Brexit.

Президент США Дональд Трамп заявив, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей не прислухалася до його порад про те, як потрібно вести переговори про Brexit (виходу Великобританії зі складу Євросоюзу).

Як пише «Слово і Діло», про це американський лідер сказав у четвер, 14 березня, журналістам у Білому домі, повідомляє ТАСС.

Парламент Британії переніс дату BrexitЯкщо Великій Британії буде потрібно перенесення Brexit на більш тривалий термін, то країні потрібно брати участь у виборах до Європарламенту, запропонувала Тереза Мей.

«Я здивований тим, як погано пішли переговори про Brexit. Я давав прем'єр-міністру поради про те, як потрібно вести переговори, щоб домогтися успіху, але вона не послухала. Це нормально. Вона повинна робити те, що повинна», - зазначив Трамп.

При цьому він підкреслив, що хотів би, щоб ситуація навколо Brexit нормалізувалася.

«Ми можемо укласти торговельну угоду з Великою Британією. Якщо Євросоюз відмовиться вести [торгові] переговори з нами, то ми введемо тарифи на багато їх товарів», - сказав американський президент.

Раніше парламент Великої Британії більшістю голосів відхилив поправку, що пропонувала провести другий референдум з питання про Brexit.

Напередодні британські депутати підтримали пропозицію прем'єр-міністра Терези Мей про виключення сценарію виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу без угоди про умови Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: