Парламент Британії переніс дату Brexit

Читать на русском
Якщо Великій Британії буде потрібно перенесення Brexit на більш тривалий термін, то країні потрібно брати участь у виборах до Європарламенту, запропонувала Тереза Мей.

Парламент Великої Британії підтримав пропозицію прем'єр-міністра Терези Мей про перенесення крайнього терміну Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс у четвер, 14 березня.

За таке рішення проголосували 412 депутатів Палати громад, проти - 202.

У пропозиції уряду також говориться про те, що якщо Великій Британії все ж буде потрібно перенесення на більш тривалий термін, то країні належить взяти участь у найближчих виборах до Європарламенту.

Це рішення британського парламенту означає, що тепер Мей попросить ЄС дозволити перенести дату виходу Великої Британії з ЄС. Щоб ця пропозиція була схвалена, її повинні підтримати всі інші 27 членів Євросоюзу, - йдеться в повідомленні.

Раніше передбачалося, що Велика Британія вийде з ЄС 29 березня.

Також повідомлялося, що в четвер Палата громад відхилила всі пропозиції щодо поправок до підготовленого урядом документу, в тому числі і з повторного референдуму про Brexit.

Як відомо, 12 березня члени Палати громад не схвалили угоду про Brexit, яка була досягнута прем'єр-міністром Терезою Мей. А 13 березня британський парламент проголосував проти жорсткого варіанту Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: