ГПУ розслідує махінації із закупівлею бебі-боксів

Читать на русском
Генпрокуратура почала розслідування за фактом завищення ціни набору і низька якість товарів для дітей, що входять у набори немовлят пакунок малюка.

Генпрокуратура почала розслідування за фактом завищення ціни набору і низька якість товарів для дітей, що входять у набори немовлят «пакунок малюка».

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 20 березня, пишуть Українськi Новини з посиланням на матеріали суду.

Вдалося зекономити: в Україні змінили вартість «бебі-боксу»Вартість «пакету малюка» з урахуванням комплектації і транспортування, становить 3,377 тисячі гривень, а не п'ять тисяч, як планувалося раніше.

Справою займається управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У ході досудового розслідування встановлено, що Кабінетом Міністрів від 30 травня 2018 року визначено впровадження пілотного проекту «Відповідальне батьківство», одним з етапів реалізації якого є надання одноразової натуральної допомоги «пакунка малюка» в рамках державної допомоги сім'ям з дітьми.

Зазначений пілотний проект впроваджувався Міністерством соціальної політики за участю представництва Дитячого фонду ООН - ЮНІСЕФ.

З метою використання надлишково перерахованих коштів були внесені чергові зміни до постанови КМУ № 512 від 20.06.2018 року, згідно з якою під час визначення розміру допомоги у вигляді «пакунків малюка» на поточний рік необхідно враховувати також потреби на 2 місяці наступного року, у зв'язку з чим ЮНОПС був проведений наступний етап закупівель, переможцем якого стало ТОВ СКАЙ ТРЕЙД Україна, що наразі здійснює виробництво і постачання товарів за бюджетні кошти.

Нагадаємо, забезпечувати новонароджених дітей необхідними товарами почали з 1 вересня минулого року. В «пакунок малюка» включили 25 речей, необхідних для новонароджених.

У жовтні стало відомо, що вартість «пакунка малюка» з урахуванням комплектації і транспортування, складає 3,377 тисячі гривень, а не п'ять тисяч, як планувалося раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: