Гройсман відзвітував про видачу «пакунків малюка»

Читать на русском
До кінця 2018 року в Україні видадуть 100 тисяч пакунків малюка. Наразі, за словами прем'єр-міністра, забезпечені лише 59 відсотків заявок на пакети малюка.

До кінця 2018 року в Україні видадуть 100 тисяч «пакунків малюка».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє в понеділок, 24 вересня, прес-служба уряду.

«Уряд запровадив нову традицію – «пакет малюка». У пакетах, які вже прямують до дітей, є все найнеобхідніше на перший час. Ми вийшли на 59% забезпечення від заявок. До кінця року, орієнтовно, 100 тисяч маленьких українців отримають «пакет малюка», – сказав Гройсман.

У семи областях України породіллі почали отримувати baby-box («пакети малюка»). Станом на 17 вересня породіллям в Україні виділено 2494 пакети малюка, з яких 411 пакетів уже передані батькам.

Раніше Міністерство соціальної політики затвердило список товарів, які входитимуть у безкоштовний «пакет малюка», що видаватиметься батькам після народження дитини.

Нагадаємо, забезпечувати новонароджених дітей необхідними товарами почали з 1 вересня. А з 1 січня 2019 року в Кабміні планують компенсувати сім'ям витрати на послуги няні з догляду за дітьми до 3 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: