У Мін'юсті відзвітували про видачу «пакунків малюка»

Читать на русском
З 1 вересня 2018 року одноразову допомогу бебі-бокс при народженні дитини отримали 95 тисяч українців.

З 1 січня 2019 року «пакунки малюка» отримали 19 тисяч людей.

Про це повідомила перша заступниця міністра юстиції Олена Сукманова під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

Вдалося зекономити: в Україні змінили вартість «бебі-боксу»Вартість «пакету малюка» з урахуванням комплектації і транспортування, становить 3,377 тисячі гривень, а не п'ять тисяч, як планувалося раніше.

За її словами, такі пакунки з 1 вересня минулого року отримали майже 100 тисяч людей.

«З 1 вересня 2018 року майже 95 тисяч людей отримали «пакунок малюка». З 1 січня 2019 року ця цифра склала майже 19 тисяч людей», – повідомила Сукманова.

Нагадаємо, в серпні минулого року Міністерство соціальної політики затвердило склад «бебі-боксу» для новонароджених. Таким чином, визначили деталізований перелік дитячих товарів загальною вартістю до п'яти тисяч гривень для комплектування одноразової натуральної допомоги «бебі-бокс» при народженні дитини. Зазначалося, що вже з першого вересня українські сім'ї при народженні дитини почали отримувати набори з двадцяти п'яти необхідних речей для новонароджених дітей.

У вересні в Мінсоцполітики заявили, що так звані «пакети малюка» доправлятимуть додому, якщо на момент виписки їх не буде в пологовому будинку.

Додамо, 30 травня 2018-го уряд запровадив традицію забезпечення новонароджених спеціальним «бебі-боксом», в якому будуть зібрані речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: