В Україні з вересня почали видавати «пакети малюка»

Читать на русском
Станом на 17 вересня породіллям в Україні виділено 2494 пакета малюка, з яких 411 пакетів уже передано батькам.

У семи областях України породіллі почали отримувати baby-box («пакети малюка»). Станом на 17 вересня породіллям в Україні виділено 2494 пакета малюка, з яких 411 пакетів уже передано батькам.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 17 вересня, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що станом на 17 вересня від Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) щодо забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні сім областей почали отримувати «пакети малюка»: Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

Як повідомляється, органи соцзахисту населення в цих областях почали доставку допомоги тим жінкам, які народили дитину і були виписані з пологових будинків у першій половині вересня.

«Станом на 17 вересня зазначені області отримали 2494 «пакети малюка», з яких 411 пакетів уже передано породіллям», - йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство соціальної політики затвердило список товарів, які входитимуть у безкоштовний «пакет малюка», що видаватиметься батькам після народження дитини.

Нагадаємо, забезпечувати новонароджених дітей необхідними товарами почали з 1 вересня. А з 1 січня 2019 року в Кабміні планують компенсувати сім'ям витрати на послуги няні з догляду за дітьми до 3-х років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: