Екс-посол США розповів про необхідні кроки для повернення Криму

Читать на русском
Колишній посол Сполучених Штатів в Україні, віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор назвав кроки для прискорення деокупації Криму.

Колишній посол Сполучених Штатів в Україні, віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор назвав кроки для прискорення деокупації Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

5 років після анексії: чи заплатить РФ за КримАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Чи є шанс домогтися компенсації та чи заплатить РФ за свою агресію, обговорили з експертами.

«Що ж стосується політичних перспектив для повернення Криму, віце-президент Інституту миру США зазначив, що подібний прецедент уже мав місце, коли США і Захід не визнавали анексію Радянським Союзом країн Балтії. Час минув, і все повернулося на свої місця - зараз ці країни є членами НАТО і Європейського Союзу», - йдеться в повідомленні.

«Тому, ми маємо діяти так само і послідовно продовжувати політику невизнання російської анексії Криму», - сказав Тейлор.

Експерт також підкреслив, що запроваджені США та іншими країнами Заходу санкції хоч й не припинили агресії РФ, але створили проблеми для наближених до Путіна осіб, а також вплинули на російську економіку.

«Міжнародне співтовариство має зберігати питання Криму в списку пріоритетів свого політичного порядку денного. Крим важливий не тільки для людей, котрі проживали й проживають на півострові, Крим важливий для іншої частини України, а також для міжнародної спільноти», - заявив Тейлор.

Раніше МЗС України відреагувало на візит Путіна до Криму.

Також нагадаємо, Австрія засудила незаконну анексію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: