Суд арештував майно підозрюваних екс-посадовців «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання Національного бюро про арешт майна колишніх та чинних посадовців держпідприємства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд наклав арешт на майно колишніх та чинного посадовця державного зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт», яких підозрюють у розтраті понад 55 мільйонів гривень.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомило джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, суд арештував автівки та нерухомість підозрюваних у справі «Спецтехноекспорту». Так, суд, наприклад, арештував автомобілі Tesla X та Mini Cooper колишнього заступника директора Департаменту контракту №1 державного підприємства «Спецтехноекспорт» Дениса Панасенка.

Крім того, суд наклав арешт на машиномісця в Києві і земельні ділянки в Сумській області директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса.

Як відомо, за версією слідства, у 2009 році за ініціативи керівництва «Спецтехноекспорту» держпідприємство уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило $2,22 млн. Натомість детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Таким чином, держпідприємству завдали шкоди на вказану суму.

Нагадаємо, суд взяв під варту Панасенка з заставою в 5 млн грн. Також суд арештував Бельбаса з заставою в 7 млн грн. Пізніше суддя взяв під варту й екс-директора «Спецтехноекспорту» Павла Барбула.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: