Мінські домовленості з «коми» здатна вивести лише РФ – Клімкін

Читать на русском
Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі знаходяться в комі і вивести їх із такого стану може тільки Росія, залишивши окуповані українські території.

Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі знаходяться в комі і вивести їх із такого стану може тільки Росія, залишивши окуповані українські території.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю інформагентству «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Річниця Мінських угод: чи змінилося щось за чотири рокиСьогодні виповнюється чотири роки Мінським домовленостям, які були узгоджені 12 лютого 2015 року.

«Мінськ» насправді не є мертвим, але він знаходиться в комі. Витягнути його з коми може тільки Кремль. Оскільки саме він ввів його в цю саму кому, і зробив це абсолютно усвідомлено. Щоб вивести Мінськ із такого стану, Росія має схвалити рішення про відхід із Донбасу», - сказав Клімкін.

Він заявив, що Москва використовує окуповані території України як засіб для торгу.

«На сьогодні Росія не хоче ухвалювати таке рішення (про вихід із Донбасу, - ред.). Звичайно, це пов'язано із виборами, але ще більше - зі звичайною базарною торгівлею, яку Росія намагається вести з євроатлантичною спільнотою», - зазначив глава МЗС.

За його словами, порядок денний ЄС заповнений внутрішніми важливими питаннями (Brexit або вибори до Європарламенту), проте Україні вдається зберегти місце для питань протидії російській загрозі.

«Деякі з моїх європейських співрозмовників все ще говорять про те, що якщо ми не можемо зараз вирішити питання Донбасу, то слід його на деякий час заморозити. У мене виникає для них проста аналогія - у вас є рана та вона болить. Рану можна, звичайно, знеболити, але при цьому її потрібно обов'язково лікувати, а не просто «заморожувати». Інакше сенсу не буде», - сказав міністр.

Нагадаємо, Україна пропонує внести питання Криму до Мінських переговорів.

Також відзначимо, посольство США звинуватило Росію в невиконанні Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: