В ООН відклали засідання Радбезу щодо Мінських угод

Читать на русском
Рада безпеки ООН відклала засідання щодо Мінських угод, яке ініціювала Росія. Його проведуть на 5 годин пізніше.

Рада безпеки ООН відклала на 5 годин засідання щодо Мінських угод, яке ініціювала Росія.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба ООН.

Мінські домовленості: як виконують та ігнорують угоди щодо ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має сприяти виконанню Мінських угод. Про те, як виконуються попередні мирні домовленості, поговорили з експертами.

Чдени Радбезу обговорять дане питання у вівторок, 12 лютого, пізніше - не о 17:00, як планувалося спочатку, а о 22:00 за київським часом.

Нагадаємо, Російська Федерація ініціювала скликання 12 лютого засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання мінських угод.

Як заявив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, росіяни хочуть відвернути увагу від запланованого обговорення у Генасамблеї ООН ситуації на тимчасово окупованих територіях України, призначеного на 20 лютого - у п’яту річницю початку російської агресії.

Раніше повідомлялося, що для виконання Мінських угод на Донбасі необхідна присутність міжнародних сил під егідою ООН. Про це йшлося в спільній заяві держсекретаря США Майкла Помпео і міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

У свою чергу, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на Донбасі є неприйнятною, і запевнив, що «Донбас не здасться».

Також Волкер повідомив, що розблокує Мінські угоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: