Марчук назвав головні принципи роботи ТКГ у Мінську

Читать на русском
Робота Тристоронньої контактної групи в Мінську передбачає прямі переговори України та Росії за модерації ОБСЄ, представників сепаратистів залучають у разі потреби.

Робота Тристоронньої контактної групи в Мінську передбачає прямі переговори України та Росії за модерації ОБСЄ, представників сепаратистів залучають у разі потреби.

Про це у вівторок, 19 лютого, розповів представник України в ТКГ Євген Марчук, виступаючи з трибуни Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

«Багато хто не знає, тому я два слова скажу. Переговори починаються - представник України, представник Росії і тільки модератор ОБСЄ. Більше нікого немає. Саме там розмови йдуть відверті», - сказав Марчук.

Він пояснив, що коли вичерпується переговорний процес на такому рівні, в разі необхідності, до переговорів залучають представників ОРДО і ОРЛО.

«Щоб було зрозуміло, тристороння контактна група - це Україна, Росія та ОБСЄ, а інших запрошують, якщо є проблема», - розповів Марчук.

Також він розповів, як проходять переговори із представником РФ Борисом Гризловим.

«Оскільки і я, і пан Гризлов давно знаємо один одного, ми говоримо дуже відверто і говоримо таке, що може не подобатися заздалегідь», - сказав Марчук.

«Коли приводиш приклади (невиконання домовленостей - ред.), які записані й підписані російською стороною, а їх - близько десятка, то представник РФ відповідає, що мовляв, така склалася ситуація», - розповів Марчук.

Раніше Марчук розповів, чому РФ відмовилася провести обмін ув'язненими.

Також нагадаємо, Марчук запропонував створити пункт моніторингу ОБСЄ в Керчі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: