Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо судової реформи

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на реформування судової системи.

За час роботи восьмої сесії парламенту ухвалили 19 законопроектів щодо реформи судів. Особливо важливим було проекти законів «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя», «Про Конституційний суд України», «Про створення Вищого антикорупційного суду» та «Про забезпеченні права на справедливий суд».

Найбільше законопроектів – 17 – підтримав Юрій Тимошенко, ще за два він не голосував. Крім того, Тимошенко брав участь у розробці п'яти інших ініціатив. Сергій Каплін підтримав 15 законопроектів, за три не голосував і одного разу утримався.

По 10 законопроектів підтримали Віктор Кривенко (був один голос «проти»), Ольга Богомолець, Аркадій Корнацький і Юрій Дерев'янко (було два голоси «проти»). Олег Ляшко та Олександр Шевченко голосували за 9 ініціатив, Віктор Бондар – за 7 (голосування за інші пропустив), Юлія Тимошенко – за 5, Сергій Тарута – за 4, Віталій Купрій та Юрій Бойко – за 3. Лише два законопроекти підтримав Олександр Вілкул, за інші депутат не голосував.

Відзначимо, що всі, крім Аркадія Корнацького та Юрія Бойка, брали участь у роботі над законодавчими ініціативами щодо реформи судової системи. Найактивніше працювала Юлія Тимошенко: вона доклала руку до створення 22 законопроектів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти, спрямовані на боротьбу з корупцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: