Волкер розповів, чи поверне Україна Крим силою

Читать на русском
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що немає військового рішення повернення анексованого Росією Криму.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що немає військового вирішення повернення анексованого Росією Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

П'яті роковини анексії Криму. Чи змінилися настрої населення?Крим був анексований Росією з порушенням міжнародного права на підставі незаконного референдуму. Про те, чи змінилися настрої населення в Криму, поговорили з експертами.

«Немає військового вирішення (питання Криму – ред.) в сенсі того, що Україна повернула б Крим силою. Це стало б військовою катастрофою», - сказав Волкер.

За його словами, це призвело б до того, що постраждали тисячі людей.

Також він виключив можливість переговорів з бойовиками з окупованої частини Донбасу.

«Росія все ще заперечує, що робить це (контролює незаконні збройні формування на сході України - ред.) і наполягає на тому, щоб Україна безпосередньо вела переговори з цими утвореннями, що легітимізувало б це вторгнення і окупацію», - підкреслив спецпредставник США.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу, заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

18 березня президент РФ Володимир Путін оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Україна, ЄС і США не визнали результати голосування на «референдумі», міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Також країни Заходу запровадили низку економічних санкцій щодо РФ.

Також сьогодні на п'яті роковини анексії Криму президент Росії Володимир Путін приїхав на окупований півострів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: