Справа «Спецтехноекспорту»: САП подасть скарги на запобіжні заходи

Читать на русском
Антикорупційні прокурори оскаржать розмір застави, визначений підозрюваним у справі розтрати понад 55 мільйонів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить запобіжні заходи, обрані підозрюваним колишнім та чинному посадовцям державного підприємства «Спецтехноекспорт» у справі розтрати понад 55 мільйонів гривень.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили у САП.

За словами співрозмовника, розмір застави, який визначили підозрюваним, замалий. Також, як зазначив представника прокуратури, колишнього заступника директора «Спецтехноекспорту» Володимира Муцинова взагалі відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Як відомо, суд взяв під варту колишнього начальника профільного відділу Департаменту контракту №1 державного підприємства «Спецтехноекспорт» Тимофія Романюка з заставою в 1,5 млн грн. Раніше суд взяв під варту чинного керівника «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса, його попередника Павла Барбула і колишнього начальника департаменту контракту №1 держпідприємства Дениса Опанасенка.

Нагадаємо, що за версією слідства, у 2009 році за ініціативи керівництва «Спецтехноекспорту» уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило $2,22 млн. Натомість детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Таким чином, держпідприємству завдали шкоди на вказану суму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: