Ще один підозрюваний екс-посадовець «Спецтехноекспорту» вийшов під заставу

Читать на русском
Ще один підозрюваний вніс заставу за вихід із СІЗО у справі розтрати декілька мільйонів доларів державного підприємства.
Тимофій Романюкфото: «Слово і Діло»

Колишній начальник профільного відділу Департаменту контракту №1 державного підприємства «Спецтехноекспорт» Тимофій Романюк вийшов під заставу в 1,5 мільйона гривень у справі розтрати понад 55 млн грн.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерела в правоохоронних органах.

Раніше під заставу із СІЗО також вийшов директор «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас, його попередник Павло Барбул та екс-заступник директора департаменту «Спецтехноекспорту» Денис Панасенко.

Як відомо, суд взяв під варту Романюка із заставою в 1,5 млн грн. Також суд заарештував чинного керівника «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса із заставою в 7 млн грн, його попередника Павла Барбула із заставою в 1,92 млн грн і колишнього начальника департаменту контракту №1 держпідприємства Дениса Опанасенка із заставою в 5 млн грн.

Нагадаємо, що за версією слідства, у 2009 році за ініціативи керівництва «Спецтехноекспорту» уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило $2,22 млн. Натомість детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Таким чином, держпідприємству завдали шкоди на вказану суму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: