МЗС Британії заявило про підтримку України в протистоянні російській агресії

Читать на русском
Хант зазначив, що санкції є ще одним прикладом того, як міжнародне співтовариство виступає проти Росії через те, що вона постійно порушує міжнародне право.

Великобританія послідовно підтримує Україну в зв'язку з нападом РФ на українські кораблі в Керченській протоці та іншими випадками російської агресії, а також пов'язані з цим санкції.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант, передає «Слово і Діло» з посиланням на британський МЗС.

Агресія РФ проти України: чи є шанси домогтися покарання в судахНа сьогодні Україна подала проти Росії п’ять судових позовів до міжнародних судів. Перша справа, яка стосується анексії Криму, розглядатиметься 27 лютого.

Хант зазначив, що санкції є ще одним прикладом того, як міжнародне співтовариство виступає проти Росії через те, що вона постійно порушує міжнародне право.

«Сьогодні Великобританія та наші міжнародні партнери в ЄС, Австралії, Канаді та США направили Росії однозначний сигнал про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці і Чорному морі в минулому році був абсолютно неприйнятним», - йдеться в повідомленні.

Голова британського МЗС також пообіцяв продовжувати вживати необхідні спільні заходи у відповідь на дії Росії по дестабілізації України.

«Росія має негайно звільнити 24 затриманих військовослужбовців і повернути захоплені судна... Росія має дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних судів через Керченську протоку і Азовське море», - підкреслив Хант.

Раніше президент Петро Порошенко знову заявив про загрозу повномасштабної агресії РФ.

Також нагадаємо, були підраховані втрати української економіки від російської агресії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: