Сьогодні відбудеться засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Криму

Читать на русском
Сьогодні відбудеться спецзасідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Криму, яке почнеться о 16:00 за київським часом.

Сьогодні відбудеться спецзасідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Криму, в якому візьмуть участь, крім українських дипломатів, лідери кримськотатарського народу та донька військовополоненого моряка Ольга Оприско.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє Укрінформ.

Він заявив, що відбудиться засідання о 16:00 за київським часом.

«Крім офіційної української делегації, у засіданні візьмуть участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв, член Світового конгресу кримських татар Айла Бакаллі» - розповів заступник міністра.

Кислиця додав, що в рамках роботи Комісії ООН суттєвого резонансу набув візит родичів українських моряків, які нині незаконно перебувають в Російській Федерації.

«Засідання Ради Безпеки дозволить продовжити тримати у фокусі уваги міжнародної спільноти агресію Росії проти України», - підкреслив Кислиця.

Нагадаємо, генсек НАТО Йенс Столтенберг заявляв, що в Альянсі наполегливо працювали, щоб побудувати стратегічне партнерство з Росією, але після анексії Криму, отруєння Скрипалів у Солсбері і порушення Договором про ракети все практичне співробітництво між Альянсом і Росією було призупинено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: