В ООН відповіли Москальковій на переслідування кримчан

Читать на русском
Російський омбудсмен на зустрічі з главою ООН з прав людини заявила, що владою України на жителів Криму оголошене буквально полювання.

У доповідях Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні не зафіксовані випадки переслідування жителів анексованого Криму з боку України.

Як передає «Слово і Діло», про це заявила фахівець з комунікацій місії ООН з прав людини в Україні Ірина Яковлєва, коментуючи заяву російського омбудсмена Тетяни Москалькової, повідомляє Крым. Реалии.

«Ми готуємо публічні доповіді про ситуацію з правами людини як в Криму, так і в Україні в цілому. Туди потрапляє інформація, яку ми могли перевірити відповідно до методології управління Верховного комісара ООН з прав людини і відповідно до міжнародних стандартів. Зараз ті випадки, про які, ймовірно, говорила пані Москалькова, в наших доповідях не відображені», - розповіла Яковлєва.

Вона підтвердила, що комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет провела зустріч з Москальковою в рамках засідання Ради ООН з прав людини.

«Минулого тижня в Женеві тривало засідання Ради ООН з прав людини. Одночасно з цим засіданням Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет проводить зустрічі з представниками державних органів різних країн. У тому числі з ініціативи пані Москалькової відбулася така зустріч», - пояснила вона.

Як повідомлялося, Москалькова на зустрічі з Бачелет попросила її сприяти захисту прав жителів Криму від дій Києва. Як заявила російський омбудсмен, владою України на жителів Криму «оголошене буквально полювання».

Нагадаємо, наступного тижня Рада безпеки ООН обговорить ситуацію в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: