Радбез ООН збирається на засідання, присвячене Криму

Читать на русском
Присвячене п'ятій річниці окупації Криму засідання пройде 15 березня в форматі Аррі з участю інших країн-учасниць ООН.

Наступного тижня Рада безпеки ООН обговорить ситуацію в окупованому Криму.

Про це повідомив постпред України при ООН Олег Ніколенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

5 років тому почалася російська анексія Криму. Чи поверне Україна півострів?На медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

За його словами, присвячене п'ятій річниці окупації Криму засідання пройде 15 березня в форматі Аррі з участю інших країн-учасниць ООН.

«Основна увага буде приділена обговоренню правової та політичної оцінки російської агресії, а також наслідків порушення РФ міжнародного права для європейської архітектури безпеки. Окремий акцент буде зроблено на правозахисному аспекті», - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила про нібито переслідування Україною жителів Криму.

«Ця інформація була надана російським омбудсменом під час зустрічі з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет і потім поширена ЗМІ. Вона повинна бути підтверджена або спростована РФ», - зазначила український омбудсмен Людмила Денисова.

У той же час в ООН заявили, що в доповідях Моніторингової місії з прав людини в Україні не зафіксовано випадків переслідування жителів півострова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: