Скандал в оборонці: САП відкрила кримінальне провадження щодо Ситника

Читать на русском
Холодницький заявив, що відкрив кримінальне провадження за даним фактом і передав його для розслідування в Держбюро розслідувань.

Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляє, що САП відкрила кримінальне провадження за фактом приховування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері.

Про це глава САП сказав в ефірі телеканалу 1+1, пише «Слово і Діло».

Холодницький зазначив, що НАБУ заховав 87 листів із матеріалів справи про корупцію в «Укроборонпромі», в яких, зокрема, йдеться про отримання хабарів співробітниками бюро. Голова САП впевнений, що особисто Ситник був проінформований про хабарництво його підлеглих.

«Я вважаю, що він знав», - заявив він.

Холодницький заявив, що відкрив кримінальне провадження за даним фактом і передав його для розслідування в Держбюро розслідувань.

«Мною зареєстровано кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень при приховуванні (НАБУ) цих фактів», - повідомив він.

Крім того, Холодницький заявив, що має намір найближчим часом забрати у НАБУ всі кримінальні провадження, пов'язані з оборонною сферою, і передати їх для розслідування іншим правоохоронним органам.

Раніше повідомлялося, що на час проведення службового розслідування в НАБУ усунули двох детективів, згаданих у журналістському розслідуванні про корупцію в «Укроборонпрому».

Також нагадаємо, що Холодницький відсторонив Грищука від справи про корупцію в «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: