У ЦВК розповіли, де візьмуть кошти для закупівлі архівних боксів

Читать на русском
Радченко також уточнив, що поширені в ЗМІ дані про те, що картонні архівні бокси використовуються для доставки бюлетенів від дільничних до окружних виборчих комісій, не відповідають дійсності.

Архівні бокси для виборчих комісій, тендер на закупівлю яких був провалений раніше, будуть закуплені за рахунок коштів, виділених безпосередньо окружним комісіям.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко під час прес-конференції, передає «Слово і Діло» в п'ятницю, 15 березня.

Президентські вибори-2019: що може вплинути на явку39 кандидатів і довгий бюлетень. Чи дезорієнтує це виборця та що може вплинити на явку, поговорили з експертами.

«Оскільки тендер не був проведений, ЦВК звернулася із листом до всіх окружних виборчих комісій, і ці коробки в кількості дві штуки на малу і середню дільницю і три штуки на велику виборчу дільницю будуть закуплені окружною виборчою комісією за рахунок тих коштів, які виділяються безпосередньо окружній виборчій комісії на проведення виборів президента України», - повідомив він.

Радченко також уточнив, що поширені в ЗМІ дані про те, що картонні архівні бокси використовуються для доставки бюлетенів від дільничних до окружних виборчих комісій, не відповідають дійсності. За його словами, в архівні бокси вже після завершення підрахунку та перевезення бюлетенів упаковується така документація, як попередні списки виборців, протоколи засідань, протокольні рішення тощо. Після чого бокси передаються до окружних комісій і звідти пересилаються до архівів на зберігання.

Раніше повідомлялося, що ЦВК створила спецділянки для голосування в зоні ООС.

Також відзначимо, ЦВК зареєструвала понад 600 міжнародних спостерігачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: