Канада дасть Україні грошей на вибори

Читать на русском
Канада виділяє гроші на боротьбу з дезінформацією під час виборів в Україні. Кошти будуть виділені як на президентські, так і парламентські вибори.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

Для протидії дезінформації під час проведення президентських та парламентських виборів-2019 в Україні Канада виділить кошти.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Вибори-2019: чи допомагає зняття одних кандидатів на користь інших?Мураєв зняв свою кандидатуру на користь Вілкула, а раніше відразу кілька кандидатів відмовилися від участі у виборах на користь Гриценка.

Як зазначила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, «Канада завжди буде виступати в підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності».

«Канада виділяє кошти на здійснення ініціатив для протидії негативному впливу дезінформації на українські вибори, з метою підтримки виборчої реформи в Україні і підвищення участі жінок у виборах», - сказала Фріланд.

Про які саме ініціативи йдеться, Фріланд не уточнила. Додамо, що раніше Канада оголосила, що виділить 24 млн доларів на підтримку виборчої реформи, спостереження за виборами, гендерної рівності та інклюзивного управління в Україні.

Чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У списку кандидатів у президенти 39 осіб. Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію трьох кандидатів в президенти.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: