НАБУ розслідує змову посадовців Одеської ТЕЦ із ХК «Енергомережа»

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють керівництво Одеської ТЕЦ і ХК Енергомережа за фактами можливої ​​змови.

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють посадових осіб Одеської теплової електростанції та холдингової компанії «Енергомережа» за фактом можливого заволодіння другою коштами ТЕЦ у розмірі майже 39 мільйонів гривень.

Про це йдеться в одному із судових рішень, в якому працівник НАБУ клопотав про надання доступу до документів щодо процедури банкрутства Одеської ТЕЦ, пише «Слово і Діло».

За словами детектива, між керівництвами Одеської ТЕЦ і ХК «Енергомережа» двічі були підписані договори про постачання газу для власних потреб теплоелектроцентралі. В результаті першого договору Одеської ТЕЦ була перерахована «Енергомережі» передоплата в розмірі 11 млн грн. Однак компанія не виконала умови договору й не поставила газ, через що був розірваний основний договір і підписаний додатковий, згідно з яким ХК «Енергомережа» мала протягом 3 місяців повернути ці гроші.

НАБУ перевіряє комунальні підприємства зі сфери управління КМДАВ Антикорупційному бюро перевіряють працівників комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської держадміністрації.

Умови додаткового договору ХК «Енергомережа» також не виконала. Надалі керуючий санацією в Одеській ТЕЦ уклав новий договір із ХК «Енергомережа» на поставку 13,5 тис. куб. м газу. Загальна сума договору склала майже 100 млн грн, до якої також увійшов старий борг в 11 млн грн. Одеською ТЕЦ знову була перерахована передоплата в розмірі майже 28 млн грн. ХК «Енергомережа» не виконала й цей договір, заволодівши загалом практично 39 млн грн Одеської ТЕЦ.

Детектив НАБУ просив надати тимчасовий доступ до судової справи за процедурою банкрутства Одеської ТЕЦ, яка перебуває на розгляді Господарського суду Одеської області. Як відомо, ця процедура запущена за заявою ПАТ «Одесагаз».

У Бюро заявляють, що наприкінці лютого 2017 року кредиторська заборгованість Одеської ТЕЦ склала 1,12 млрд грн: 947 млн ​​грн перед НАК «Нафтогаз України», 140 млн грн перед ДК «Газ України» і 8,6 млн грн перед ВАТ «Одесагаз».

Суд надав доступ детективу до протоколів засідання зборів кредиторів і його рішення про погодження укладення договору між Одеською ТЕЦ і ХК «Енергомережа»; складу комітету кредиторів двох компаній; клопотання кредиторів; судові рішення та інформацію про кредиторів Одеської ТЕЦ.

Нагадаємо, у скандальній «Енергомережі» запустили процедуру банкрутства.

Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ розслідує банкрутство компанії «Бельведер Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: