Гройсман ініціює переговори з МВФ про ціни на газ

Читать на русском
Прем'єр доручить почати дискусію з Фондом, щоб знайти можливість не підвищувати вартість газу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручить Нафтогазу спільно з Мінфіном провести консультації з Міжнародним валютним фондом з питання вироблення механізмів, які дозволять не допустити подальшого підвищення цін на газ.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в п'ятницю, 15 березня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Я сьогодні доручу Нафтогазу України спільно з Мінфіном почати робочу дискусію з МВФ для того, щоб врегулювати це питання і не допустити будь-якого підвищення (ціни) газу, спираючись на пропозицію Нафтогазу», - сказав він.

У свою чергу в Нафтогазі заявляють, що не можуть знизити ціну на газ без зняття Кабміном обмеження на ціну для побутових споживачів.

«Ми не зможемо це зробити, тому що згідно з постановою Кабміну №867 ціну і умови продажу газу для населення встановлює уряд. Тому ми звернулися до КМУ з пропозицією внести зміни в регулювання цього питання», - заявив представник прес-служби компанії Українським Новинам.

Також в компанії зазначили, що скасування обмеження на ціну на газ дозволить побутовим споживачам самостійно вибирати постачальника газу.

Як відомо, згідно з вимогами МВФ, Україна повинна підвищити вартість газу ще на 40% протягом року. Напередодні в Нафтогазі заявили, що ринкова ціна газу з квітня буде нижчою, ніж встановлена ​​Кабміном. У зв'язку з цим Коболєв пропонує скасувати регулювання цін на газ. Гройсман виступив категорично проти даної ініціативи, але вітав продаж українцям газу за цінами, нижчими від встановленого максимуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: