У СБУ прокоментували «прослушку» Зеленського

Читать на русском
У СБУ заявили, що не прослуховують кандидата у президенти Володимира Зеленського та звинуватили МВС у зриві спецоперації.

У Службі безпеки України заявили, що не прослуховують кандидата у президенти Володимира Зеленського та звинуватили МВС у зриві спецоперації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба СБУ.

Програми Порошенка, Тимошенко та Зеленського: що мають спільного та чим відрізняютьсяМи розбиралися, які передвиборчі обіцянки фаворити президентських перегонів зафіксували в своїх програмах.

«Служба безпеки України офіційно заявляє: повідомлення з боку керівництва МВС України та наближених до нього окремих народних депутатів щодо причетності СБУ до прослуховування кандидата у Президенти Володимира Зеленського є свідомим поширенням неправдивої інформації задля дискредитації української спецслужби», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі заявляють, що у МВС знали про спецоперацію, яка проводилась «на підставі ухвали апеляційного суду Києва та за погодженням з Генеральною прокуратурою відносно особи, яка обґрунтовано підозрюється контррозвідкою Служби безпеки України у державній зраді (стаття 111 КК України).

«Це призвело до розшифровування оперативно-технічних заходів та зриву операції по документуванню злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб. Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи співробітників СБ України, чим навмисно допустило виток інформації з обмеженим доступом, нанесло шкоду національним інтересам держави», - наголошують в СБУ.

За вказаним фактом 6 березня Державним бюро розслідувань України розпочато кримінальне провадження.

«У рамках наданих повноважень та в установленому законами порядку я готовий надати керівництву МВС доступ до матеріалів цієї справи. Це дасть їм змогу особисто впевнитися у тому, що матеріали стосуються виключно документування факту державної зради конкретного громадянина України та не мають жодного відношення ані до В. Зеленського, ані до будь-якого іншого політичного діяча», - зазначив голова СБУ Василь Грицак.

Він закликав спростувати попередні заяви про прослуховування СБУ та вибачитися перед громадськістю і співробітниками Служби безпеки.

Нагадаємо, кандидат у президенти артист Володимир Зеленський розповів заступнику державного секретаря США з політичних питань Девіду Гейлу про порушення в передвиборчої кампанії і тиск.

Раніше Зеленський заявив, що проти нього готують кримінальне переслідування та розповів про підготовку проти нього провокацій в ОРЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: