Нацрада позапланово перевірить п'ять телеканалів

Читать на русском
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевірить 5 телеканалів на дотримання правил мовлення у День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевірить 5 телеканалів на дотримання правил мовлення у День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

Як зазначається, Нацрада призначила позапланові перевірки ТОВ «Телеканал СТБ» (логотип «С-МоДжливо все!»), ТОВ «ТРК «Наталі» (логотип «НАТАЛІ»), ТОВ "Тотвельд» (логотип «XSPORT»), ТОВ «Телекомпанія «Телевсесвіт» (логотип «Телевсесвіт») і ТОВ «Ідана Юкрейн» (логотип «BOUTIQUETV»).

Повідомляється, що 20 лютого, відповідно до указу президента, канали повинні керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Однак було зафіксовано, що 20 лютого телеканали «С-Можливо все!», «Наталі», «XSPORT» і «Телевсесвіт» не поширювали інформацію про день пам’яті у всьому обсязі, а саме мінімум раз на дві години.

Крім того, виявлено, що в ефірі «BOUTIQUETV» такої інформації не було упродовж всієї доби, а також о 12:00 не оголошувалась хвилина мовчання із супроводженням звуку метронома і в проміжку часу з 00:00 до 01:02 на екрані мовника не демонструвалася палаюча свічка або відповідне стилізоване зображення.

Раніше в ефірах телеканалів NewsOne, «Інтер» і «МаксіTV» зафіксовано ознаки порушень виборчого законодавства в ході кампанії на виборах 2019.

Раніше телеканалу «СТБ» призначали позапланову виїзну перевірку у зв'язку з ознаками порушення мовлення у день вшанування пам’яті жертв Батуринської трагедії 1708 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: