МЗС засудило поїздку французьких політиків до окупованого Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких політиків до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких політиків до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства у четвер, 14 березня, пише «Слово і Діло».

5 років анексії Криму. Три кроки до повернення півостроваНа медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

«Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни проявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавство України. Вони також діють всупереч офіційній позиції власної країни, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова», - йдеться в повідомленні.

МЗС розцінює дії цих французьких політиків як пряме потурання агресору в його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму і створенні загроз безпеки у регіоні Чорного і Азовського морів, а також масових і систематичних порушень прав людини на окупованому Кримському півострові.

«Вкотре вимагаємо від всіх іноземних громадян чітко дотримуватися «Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». Порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно із законодавством України», - додали у відомстві.

Відзначимо, що окупаційна влада Криму анонсувала візит французьких депутатів з 13 до 16 березня. Запланована участь політиків у заходах, приурочених російській анексії.

Також нагадаємо, Україна подала позов до ЄСПЛ щодо порушення прав людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: