У Росії відреагували на невизнання США анексії Криму

Читать на русском
У Росії вважають, що американський закон, котрий визначає політикою США невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом, не матиме жодних реальних наслідків.

У Росії вважають, що американський закон, котрий визначає політикою США невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом, не матиме жодних реальних наслідків.

Про це заявив голова комітету з міжнародних справ у Раді Федерації РФ Костянтин Косачов на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло» в середу, 13 березня.

5 років анексії Криму. Три кроки до повернення півостроваНа медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

«Ухвалення палатою представників конгресу США законопроекту, котрий забороняє Сполученим Штатам визнавати Крим російським, зрозуміло, не матиме наслідків ні для реального статусу Криму, ні для міжнародної обстановки навколо нього. Але такої мети і не переслідувалося. Адже більшість актів американських законодавців щодо Росії приймається виключно для внутрішнього користування», - заявив Косачов.

Він упевнений, що «якщо Конгресу доводиться спеціально забороняти визнання Криму російським, це означає, що, по-перше, таку ймовірність вони вже не вважають гіпотетичною, і, по-друге, віддають собі звіт у тому, що Крим можна вважати українським тільки в безглуздих актах, а не на ділі».

«Зрозуміло, що це окрик Трампу і союзникам, але якщо такий окрик потрібен, і не в 2014 році, а в 2019 – це симптоматично», - вважає Косачов.

Також він розцінив ухвалення проекту закону як «наймасовіше порушення прав людини».

«І ще цей закон про кодифіковане американськими конгресменами невизнання, а отже – про порушення прав людей, яких у Криму і Севастополі понад 2 млн 300 тис. Може бути, це найбільш масове порушення прав людини, закріплене відтепер у законі. США піонери і в цьому», - вважає російський депутат.

Також нагадаємо, що в Конгресі США ухвалили пакет законопроектів проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: