Україна подала позов до ЄСПЛ про порушення прав людини в Криму

Читать на русском
У Європейському суді з прав людини зареєстровано документи від уряду України до слухань у об’єднаній кримській скарзі Україна проти РФ.

У Європейському суді з прав людини зареєстровано документи від уряду України до слухань у об’єднаній кримській скарзі «Україна проти РФ».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Іван Ліщина, інформує УП.

ЄСПЛ вимагає від Росії інформацію про українських моряківЄвропейський суд із прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків.

Представник уряду зауважив, що Україна передала у Страсбург «позицію щодо анексії та порушень прав людини в Криму для лютневого засідання ЄСПЛ».

За його словами, у підготовці правової позиції брала участь Українська Гельсінська спілка з прав людини та авторитетний британський юрист, королівський адвокат Бен Еммерсон.

Перші слухання у «кримській справі» мають відбутися 27 лютого 2019 року. За підсумками цього засідання, як відомо, Європейський суд з прав людини має ухвалити рішення щодо прийнятності скарги України про т Росії та юридично встановити дату початку фактичного контролю Росії над Кримським півостровом. Україна стверджує, що втратила контроль над Кримом в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року.

Ліщина опублікував у своєму facebook скріншот із захищеної системи комунікації з Судом, де зазначений час подачі – між 17:34 та 17:27. Повідомлення уповноваженого датоване понеділком 31 грудня. Дата передачі даних у системі не зазначена, але раніше анонсувалося, що документи мають бути передані «до 30 грудня».

Нагадаємо, з'ясувалося, що Генасамблея ООН обговорить українське питання в лютому.

Раніше, канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) та президент Франції Еммануель Макрон вимагають від Росії негайно звільнити захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: