Французькі депутати відвідають Крим на річницю анексії

Читать на русском
Група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прилетить 13 березня до окупованого Криму.
Фото: Тьєррі Маріані (flickr.com/dprezat)

Група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прилетить 13 березня до окупованого Криму, щоб взяти участь у заходах до п'ятиріччя анексії півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

5 років анексії Криму. Три кроки до повернення півостроваНа медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

Як зазначається, депутати парламенту Франції перебуватимуть в Криму з 13 до 16 березня. Під час візиту політики відвідають міжнародний дитячий центр «Артек», пройдуться по набережній Ялти, відвідають меморіал на Французькому військовому кладовищі в Севастополі. У програмі візиту також заплановані зустрічі з місцевими «депутатами».

Також відзначимо, президент Росії Володимир Путін планує відвідати окупований Крим на п'ятиріччя анексії.

Відзначимо, 18 березня в Росії відзначають п'яту річницю анексії півострова. У цей день у 2014 році в Кремлі було підписано документ про «входження» Криму і Севастополя до складу Росії.

Раніше палата представників США схвалила заборону на визнання Криму російським.

Також нагадаємо, Україна подала позов до ЄСПЛ про порушення прав людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: