Порошенко та заступник держсекретаря США обговорили вибори

Читать на русском
Сторони наполягають на необхідності недопущення зовнішнього втручання в демократичний виборчий процес і збереження внутрішньої стабільності в Україні.

Заступник державного секретаря США Девід Гейл і президент України Петро Порошенко під час зустрічі обговорили вибори в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 7 березня, пише «Слово і Діло».

Президентські вибори-2019: що показала електоральна соціологія26,4 відсотка українців, які визначилися, за кого голосуватимуть на виборах президента, готові підтримати шоумена Володимира Зеленського.

«Було наголошено на необхідності недопущення зовнішнього втручання в демократичний виборчий процес і збереження внутрішньої стабільності в країні», - йдеться в повідомленні.

Також президент зазначив про істотне посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, в тому числі значне поглиблення співпраці в сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва.

Порошенко наголосив на важливій ролі допомоги з боку США для успішної імплементації реформ і зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Сторони окремо обговорили подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Російської Федерації в Чорному і Азовському морях, а також заходи на російський збройний напад на українському кораблі.

«Заступник державного секретаря передав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначивши «значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії» і запевнив президента України в незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів Америки», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів підготував список санкцій, до якого потрапили представники 13 країн, що брали участь як спостерігачі на «виборах» президента Росії в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: